ماژول تعمیر و نگهداری در واقع ماژولی است که بیشتر برای نگهداری از تجهیزاتی که در شرکت یا سازمان یا کارخانه داریم مورد استفاده قرار میگیرد .
خیلی از تجهیزاتی که در سازمانهاو شرکتهای استفاده میشود تجهیزات گرانقیمتی هستند که به دلیل استفاده مداوم در سازمان باید سرویس های نگهداری دوره ای شوند .
همچنین خیلی از تجهیزات مواد اولیه یا قطعات مصرفی یا مواد مصرفی دارند که بعد از مدتی این مواد فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند در اودوو برای نگهداری از تجهیزات شرکت میتوان از این ماژول استفاده کرد .
تا تمام فرآیند نگهداری از تجهیزات سازمان ثبت شده مدیریت بتوان این فرآیند ها را به خوبی پیگیری کند زیرا این تجهیزات معمولا بسیار بسیار گرانقیمت بوده و حیاط شرکت و سازمان وابسته به عملکرد درست این تجهیزات میباشد به طور مثال در نظر بگیرید شرکتی را که وظیفه راه سازی دارد این شرکت با ماشین آلات سنگینی کار میکند که بسیار گرانقیمت بوده و ابزار کار کارگران آن شرکت میباشند و اگر این تجهیزات با مشکلی مواجه شوند عملکرد آن شرکت با مشکل مواجه میشود که د راین صورت این اتفاق میتواند ضرر و زیان بسیار زیادی را به شرکت وارد کند . به همین خاطر نگهداری از تجهیزات میتواند بسیار مهم باشد .
برای کار کردن با این ماژول ابتدا باید تجهیزات داخل شرکت را در این نرم افزار از منوی تجهیزات تعریف کرد . زمانی که این منو را کلیک میکنیم یک فرم تعریف تجهیزات مانند زیر برای ما باز میشود :
در این فرم باید دسته بندی تجهیزات مورد نظر را وارد کنیم و سپس شخص یا جایی که در این تجهیزات استفاده میشده را مشخص کنیم مثل توسط کارمند استفاده میشده یا توسط دپارتمان خاصی استفاده میشده و یا موارد دیگر سپس کارمند مربوط به این تجهیزات که مسئول این تجهیزات بوده را وارد میکنیم .
سپس تیم تعمیر یا نگهداری که مسئول نگهداری و تعمیر از این دستگاه میباشند را وارد میکنیم
در فیلد بعدی متخصص فنی این دستگاه اگر وجود داشته باشد را وارد میکنیم زیرا دستگاهها و تجهیزات میتوانند متفاوت باشند . و در تبهای زیر این فیلدها هم یک سری اطلاعات موردنیاز آن دستگاه میتوان وارد کرد .
بعد تعریف تمام دستگاهها توسط مدیر این بخش نوبت به درخواست نگهداری میرسد که توسط کارمندان هر بخش یا کارمندانی که با آن تجهیزات کار میکنند میرسد .
طبق عکس زیر درخواستهای نگهداری را میتوان از منوی نگهداری و از زیر منوی درخواستهای نگهداری باز کرد وسپس اگر درخواست جدید داشتیم میتوانیم با زدن گزینه جدید درخواست جدیدی را برای نگهداری یا تعمیر تجهیزاتمون ثبت کنیم تا تیم تعمیرو نگهداری برای آن اقدام کنند .
بعد از زدن دکمه جدید فرمی مانند زیر باز میشود که اطلاعات درخواست نگهداری را باید در آن وارد کرد تا درخواست ما ثبت شود .
همان طور که در بالا میبینید در اولین فیلد باید توضیحی در مورد خرابی تجهیزاتی که میخواهیم درخواست برای آن ثبت کنیم وارد میکنیم در فیلد بعد نام کاربری که این درخواست را ثبت کرده وارد میشود در فیلد بعدی تاریخی که درخواست را میخواهیم ثبت میکنیم وارد میکنیم در فیلد بعد نوع تعمیر و نگهداری که نیاز داریم را مشخص میکنیم که دونوع هست یکی اصلاحی و یکی هم پیشگیرانه
اصلاحی برای زمانی است که تجهیزات ما خراب شده اند و نیاز به تعمیر و اصلاح دارند ولی پیشگیرانه معمولا برای درخواستهای سرویس های دوره ای تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرد .
در فیلد بعدی تیم تعمیر و نگهداری را مشخص میکنیم در فیلد پاسخگو شخصی که باید پاسخگوی این درخواست باشد را مشخص میکنیم و سپس تاریخ برنامه ریزی شده برای انجام آن را وارد میکنیم یعنی مدت زمانی که طول میکشه که این تجهیزات درست شود را مینویسیم و سپس مدت زمان که برای تعمیر یا سرویس آن مورد نیاز است وارد میکنیم و سپس اولویت آن را مشخص میکنیم و در تب های زیر این قسمت نیز گزینه هایی برای یادداشتهایی در رابطه با این درخواست وجود دارد برای آگاهی بیشتر در مورد این درخواست و هر چیزی که ما میخواهیم تعمیر کار دستگاه بداند .
همان طور که در بالا میبینید هر درخواست وضعیت های مختلفی دارد و وقتی کارمند یک درخواست نگهداری را ثبت میکند سپس تیم مربوطه آن درخواست را شروع کرده و برای انجام آن اقدام میکنند و وضعیت درخواست را تغییر میدهند و میتوان وضعیت درخواست را دید .
در زیر به عنوان مثال یک درخواست تعمیر و نگهداری ثبت شده است و همان طور که در نمای کنبن میبینید هر درخواست چند وضعیت مختلف دارد :
اولین وضعیت وضعیتی است که در ابتدا درخواست ایجاد میشود این وضعیت وضیت درخواست جدید میباشد . بعد از اینکه درخواست ایجاد شد شخصی که کار به او محول شده باید این درخواست را بگیرد و بکشد و در ستون درجریان بندازد که معنی آن این است که فرآیند تعمیر شروع شده و در جریان است
اسم این وضعیت نیز وضعیت در جریان است که از اسم این وضعیت ماهیت وضعیت مشخص است
بعد از اینکه کارمند مربوطه دستگاه را تعمیر کرد دو حالت پیش می آید یا دستگاه مربوطه تعمیر شده که دستگاه درست شده و دستگاه میتواند مورد استفاده قرار گیرد و دیگر حالتی است که دستگاه درست نمیشود و نمیتوان از دستگاه استفاده و دستگاه باید اسقاط شود .
بسته به این که چه حالتی پیش می آید شخصی که مسئول تعمیر دستگاه است باید این درخواست را در ستون مربوط به آن قرار دهد . بعد از این درخواست به پایان رسیده و دستگاه تعمیر شده یا اسقاط شده .
وقتی درخواستی ایجاد میشود در قسمت داشبود در بخش تعمیر و نگهداری ما میتوانیم ببینیم که این درخواست در چه وضعیتی قرار دارد در مثال زیر این موضوع را به راحتی میتوان دید :
همان طور که میبینیم با نگاه کردن به بخش تعمیر و نگهداری داخلی میتوانیم درخواستهایی که برای تیم تعمیر و نگهداری داخلی وجود دارد را دید و حتی میتوان دید که چند درخواست در کدام وضعیت وجود دارد . در بالا نیز با توجه به مثالی که زدیم یک درخواست در ستون برنامه ریزی شده داریم و یک درخواست نیز جهت اقدام داریم یعنی یک درخواست منتظر اقدام ما میباشد و باید آن را پیگیری کرده و انجام داد .
یکی از امکانات دیگر این ماژول گزارشات این ماژول میباشد . که از منوی گزارشات و زیر منوی درخواستهای نگهداری گزارشات درخواستهای را میتوان نمایش داد .
این گزارشات به صورت چند نمودار میتواند نشان داده شده یکی نمودار میله ای و یکی نمودار دایره ای و دیگری نمودار خطی میباشد . که دید بسیار خوبی برای مدیریت درخواستها به مدیر سیستم میدهد که بسیار مفید میباشد .
باید به این نکته توجه کرد که در عکس بالا فقط یک درخواست برای نمونه ثبت شده که نمودار به این صورت میباشد در صورتی اطلاعات به صورت کامل وارد نرم افزار شود نمودار نیز کامل شده و مشخص تر خواهد شد .
نکته جالب دیگری که وجود دارد این است که در بخش تجهیزات که تجهیزات را تعریف کرده ایم زیر هر نمای کارتی هر دستگاه درخواستهایی که برای آن دستگاه وجود دارد نشان میدهد که با یک نگاه میتوان تمام درخواستهایی که برای همه دستگاه وجود دارد را ببینیم .
از امکانات دیگر این برنامه میتوان نمای تقویمی برای درخواستها نام برد که بسیار جالب میباشد و درخواستها را در یک تقویم نشان میدهد که از منوی نگهداری و زیر منوی تقویم تعمیر و نگهداری این تقویم را میتوان باز کرد که در عکس زیر نشان داده شده است :
در این تقویم تمام درخواستها را میتوان در همان زمانی که برای تعمیر آن ثبت شده دید و یک دید روی تقویم به مدیریت میدهد که بسیار کمک میکند برای مدیریت آسان درخواست ها که درخواستها را در زمان ثبت شده انجام دهیم .
آموزش ماژول نگهداری در اودوو 17