`


مدیریت مالیات‌ها در اودوو

مدیریت مالیات در اودوو یکی از بخش‌های مهم برای شرکت‌هایی است که نیاز به تطبیق با قوانین مالیاتی مختلف دارند.

اجزای مدیریت مالیات در اودوو

۱. تنظیمات مالیات

  • تعریف مالیات‌ها: شما می‌توانید انواع مختلف مالیات‌ها را بر اساس نیازهای محلی یا ملی خود تعریف کنید. این شامل درصد مالیات و نوع آن (مانند مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر فروش) است.
  • گروه‌بندی مالیات‌ها: مالیات‌ها را می‌توان در گروه‌های مختلف دسته‌بندی کرد تا محاسبات پیچیده‌تر را ساده‌تر مدیریت کنید.

۲. اختصاص مالیات به محصولات و خدمات

  • تخصیص مالیات به محصولات: هر محصول یا خدمت می‌تواند یک یا چند نرخ مالیاتی داشته باشد که به هنگام فروش به صورت خودکار اعمال می‌شود.
  • مدیریت استثناء‌های مالیاتی: برای برخی محصولات یا مشتریان ممکن است نیاز به استثناء‌های مالیاتی خاصی باشد که می‌توانید آن‌ها را تعریف و مدیریت کنید.

۳. ثبت و گزارش‌دهی مالیات‌ها

  • ثبت خودکار مالیات: در هنگام ایجاد فاکتورها یا سفارش‌های فروش، اودوو مالیات‌ها را به صورت خودکار محاسبه و در سیستم ثبت می‌کند.
  • گزارش‌های مالیاتی: اودوو امکان ایجاد گزارش‌های مالیاتی جامع را فراهم می‌کند که می‌توانید از آن‌ها برای تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی یا بررسی تعاملات مالیاتی استفاده کنید.

۴. انطباق با قوانین محلی

  • سفارشی‌سازی مالیات‌ها: اودوو امکانات بسیاری برای تنظیم قوانین مالیات بر اساس تغییرات قانونی ارائه می‌دهد، بنابراین می‌توان مطمئن شد که همیشه با آخرین مقررات هماهنگی دارید.
  • پشتیبانی از مناطق و کشورها: امکان تعیین قوانین مالیاتی مختلف بر اساس کشور یا منطقه‌ای که در آن فعالیت دارید.

محاسبه مالیات در اودوو به چه صورتی امکان پذیر است؟

صدورفاکتور

  1. ابتدا از قسمت بالای صفحه سمت راست پنجره ماژول ها را باز می کنیم.
  2. سپس گزینه صدور فاکتور را پیدا کرده و انتخاب می کنیم.

 تضمین ثبت دقیق و خودکار مالیات‌ها بدون نیاز به محاسبات دستی

مالیات‌ها

  1. از قسمت بالا منوی پیکربندی را انتخاب می کنیم.
  2. گزینه ی مالیات ها را کلیک می کنیم.

 تضمین ثبت دقیق و خودکار مالیات‌ها بدون نیاز به محاسبات دستی

  1. گزینه جدید را انتخاب می کنیم تا بتوانیم یک مالیات بر ارزش افزوده جدیدی را تعریف کنیم.

 تضمین ثبت دقیق و خودکار مالیات‌ها بدون نیاز به محاسبات دستی

  1. اسم مالیات وارد می کنیم و گزینه فعال بودن مالیات را کلیک می کنیم.
  2. نوع مالیات را مشخص می کنیم که بر روی محصولات خرید یا فروش یا هیچکدام اعمال شود. دامنه مالیات را مشخص می کنیم و سپس مقدار درصد مالیات را تعریف می کنیم.
  3. ذخیره می کنیم تا فعال شود و در صورت لزوم بتوانیم روی محصولات دلخواه مالیات برارزش افزوده را اعمال کنیم.

 تضمین ثبت دقیق و خودکار مالیات‌ها بدون نیاز به محاسبات دستی

انواع مالیات مورد نیاز شرکت ها  

در سیستم مالیاتی ایران، مالیات‌ها به دودسته اصلی تقسیم می‌شوند: مالیات‌های مستقیم و مالیات‌های غیرمستقیم. هر یک از این نوع مالیات‌ها، به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. مالیات‌های مستقیم به‌عنوان وجهی از درآمد یا ثروت شهروندان در نظر گرفته می‌شود که آنها بر اساس درآمد و ثروت خود آن را محاسبه و پرداخت می‌کنند. در مقابل، مالیات غیرمستقیم، همان‌طور که از نامش مشخص است، به طور غیرمستقیم از افراد مختلف توسط دولت دریافت می‌شود. به‌طورکلی، مالیات غیرمستقیم روی قیمت نهایی همه خدمات و کالاها اعمال می‌شود.

انواع مالیات مستقیم

مالیات مستقیم در یک دسته‌بندی کلی شامل دو بخش مالیات‌بردرآمد و مالیات بر دارایی است.

  • مالیات‌بردرآمد و انواع آن

مالیات‌بردرآمد به‌عنوان یکی از رده‌های مالیات مستقیم در نظر گرفته می‌شود. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در کشور درآمد کسب می‌کنند، باید بخشی از این درآمد را به‌عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند.

مالیات‌بردرآمد مشاغل: این دسته از مالیات‌بردرآمد، شامل درآمد حاصل از فعالیت‌های اقتصادی مشاغل است. افرادی که به‌صورت حرفه‌ای فعالیت اقتصادی می‌کنند، مشمول پرداخت این نوع مالیات هستند.

مالیات‌بردرآمد املاک: این نوع مالیات بر املاک و مستغلات را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: مالیات بر اجاره مستغلات، مالیات بر نقل‌وانتقال املاک و مالیات بر مستغلات خالی از سکنه.

مالیات‌بردرآمد اتفاقی: این نوع مالیات درآمد نقدی یا غیرنقدی را که افراد به‌صورت بلاعوض یا از طریق معاملات محاسباتی یا به‌عنوان جایزه یا از روش‌های دیگر تحصیل می‌کنند، مشمول مالیات‌بردرآمد اتفاقی می‌شود.

مالیات‌بردرآمد اشخاص حقوقی: شامل مجموع درآمد شرکت‌ها و درآمد حاصل از فعالیت‌های انتفاعی دیگر اشخاص حقوقی است که از منابع گوناگون در ایران یا خارج از آن کسب می‌کنند و به نرخ ۲۵ درصد برای افراد مشمول خواهد بود.

  • مالیات بر دارایی

این مالیات بر اساس ثروت مودی محاسبه می‌شود و شامل دودسته زیر است:

مالیات بر ارث: هرگاه در نتیجه فوت فردی، اموالی از او به ارث برسد، این اموال ممکن است مشمول مالیات بر ارث شوند.

مالیات حق تمبر: این نوع مالیات به‌واسطه الصاق و ابطال تمبر بر اسناد، اوراق و مدارک برای رسمیت بخشیدن یا اجرای آن‌ها، به مودیان مالیاتی تعلق می‌گیرد.

انواع مالیات غیرمستقیم

مالیات غیرمستقیم دودسته اصلی و چند دسته فرعی دارد. این دودسته شامل مالیات بر واردات و مالیات بر مصرف و فروش می‌شوند. مالیات بر واردات شامل حقوق و عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض واردات خودرو است. می‌توان از مالیات بر فرآورده‌های نفتی، مالیات تولید الکل طبی و بهداشتی، مالیات نقل‌وانتقال خودرو و مالیات بر ارزش‌افزوده به‌عنوان برخی از موارد مالیات بر مصرف و فروش یاد کرد. این مالیات‌ها به‌صورت غیرمستقیم و از طریق قیمت نهایی کالاها و خدمات از تمام افراد جامعه دریافت می‌شوند.

مالیات شرکت‌ها در مجموع به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود. مالیات مستقیم بر شرکت‌ها مالیاتی است که بعد از یک سال مالیاتی و طبق اظهارنامه مالیاتی که اشخاص حقیقی تکمیل می‌کنند برای آنها تعیین می‌شود و آنها ملزم به پرداخت مالیات هستند. این مالیات را خود مودیان باید به سازمان امور مالیاتی کشور بپردازند.

مالیات غیر مستقیم اما مالیاتی است که شرکت‌ها آن را به طور مستقیم پرداخت نمی‌کنند، اما معمولا آن را روی محصولات، کالاها و خدمات می‌پردازند. به این دلیل به این مالیات‌ها غیر مستقیم گفته می‌شود که خود اداره مالیات آن را بر روی قیمت تمام شده کالا یا خدمات ماز خریدار یا مصرف کننده دریافت می‌کند. مالیات‌‌های مستقیم و غیر مستقیم شرکت‌ها هم خودشان انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • مالیات بر درآمد (مستقیم)
  • مالیات بر حقوق و دستمزد (مستقیم)
  • مالیات بر ارزش افزوده (غیر مستقیم)
  • مالیات بر واردات (غیر مستقیم)

مالیات بر درآمد شرکت‌ها

شرکت‌ها باید بر درآمدی که سالانه به دست می‌آورند مالیات بپردازند. این نوع مالیات بر اساس اظهارنامه‌هایی که خود صاحبان شرکت‌ها سالانه تکمیل می‌کنند محاسبه می‌شود.

تمام درآمدی که شرکت‌ها از فعالیت‌های خود در داخل و یا خارج از کشور دارند مشمول مالیات می‌شود. میزان این مالیات ۲۵ درصد است، اما ممکن است برخی درآمدها که از برخی فعالیت‌ها به دست می‌آیند مالیات خاص خود را داشته باشند.

مالیات حقوق و دستمزد شرکت‌ها

یکی دیگر از مواردی که مشمول مالیات می‌شود، حقوق و دستمزد شرکت‌ها است. این مورد در ماده یک قانون مالیات‎ها آمده است. کارمندان شرکت که به صورت ماهیانه حقوق خود را دریافت می‌کنند، باید درصدی از آن را به عنوان مالیات به اداره مالیات بپردازند. این مالیات به صورت مستقیم از حقوق آنها کسر شده و به همراه سایر مالیات‌ها در اظهارنامه شرکت درج می‌شود. در انتهای سال مالیاتی شرکت موظف است تا این مبلغ را به همراه مالیات کلی شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کند.

مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌ها

مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که به کالاها و خدمات شرکت‌ها تعلق می‌گیرد و به‌صورت غیر مستقیم از مصرف کنندگان دریافت می‌شود. این مالیات برای هر کالا و خدمات متفاوت است و شرکت‌ها هم بعد از دریافت این مالیات باید آن را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

البته شرکت‌ها خودشان هم باید بر روی کالاهایی که خریداری می‌کنند مالیات بدهند؛ پس مالیات بر ارزش افزوده تقریبا برای همه افراد جامعه وجود دارد، اما ممکن است خودتان متوجه پرداخت آن نشوید؛ چون در واقع این نوع مالیات به قیمت خود کالا اضافه شده و چیز جدایی از آن نیست.

مالیات بر واردات شرکت‌ها

یکی دیگر از اقداماتی که برخی از شرکت‌های وارداتی انجام می‌دهند، واردات کالا از کشورهای مختلف است. این کار هم به نوبه خود مشمول مالیات می‌شود. وقتی کالایی را از سایر کشورها به ایران وارد می‌کنید، باید با توجه به میزان کالا و قیمت آن و درآمدی که از فروش آن کالاها به دست می آورید مالیات پرداخت کنید.

شرکت‌ها باید برای هر کالایی که خریداری و وارد می‌کنند صورتحساب الکترونیکی داشته باشند. همچنین باید این کالاها و میزان فروش و درآمد خود را در اظهارنامه الکترونیکی سالانه خود وارد کنند. سازمان امور مالیاتی کشور هم از طریق همین صورتحساب‌ها و اظهارنامه‌ها میزان مالیات را تعیین می‌کند و شرکت‌ها هم موظف به پرداخت آن هستند.

انواع هزینه‌های قابل قبول مالیاتی

هزینه‌های قابل قبول مالیاتی هزینه‌هایی هستند که شما باید آنها را پرداخت کنید و در قوانین مالیاتی کشور به آنها اشاره شده است.سازمان امور مالیاتی در مورد این هزینه‌ها دو ماده قانون مالیاتی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  1. ماده قانون اول ماده ۱۴۷ قانون مالیات کشور است که بیان می‌کند شما باید بر روی هزینه‌هایی که برای شرکت خود در سال کرده‌اید و در حد متعارف هستند مالیات بپردازید. همچنین اگر هزینه پیش بینی نشده‌ای داشته باشید که قانونی برای آن وجود نداشته باشد، اداره مالیات آن را هم به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در نظر می‌گیرد. معافیت‌های مالیاتی بر روی این هزینه‌ها اعمال نمی‌شوند؛ یعنی این هزینه‌ها از مالیات معاف نمی‌شوند و در هر صورت باید مالیات آنها را پرداخت کنید.
  2. ماده قانون بعدی ماده ۱۴۸ است که یک سری دیگر از هزینه‌های قابل قبول مالیاتی را فهرست می‌کند. در این قانون آمده که شما باید هزینه‌های زیر را به عنوان مالک شرکت پرداخت کنید:
  3. حقوق و دستمزد کارکنان شرکت
  4. هزینه اجاره ملک (در صورت استیجاری بودی ملک)
  5. هزینه امکانات رفاهی مانند آب، برق و گاز و…

این‌ها به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته می‌شوند و شما ملزم به پرداخت آنها هستید. در نظر داشته باشید که در صورت رعایت نکردن و پرداخت نکردن این هزینه‌ها ممکن است جواز کسب و یا سند ثبت شرکت شما را باطل کنند.

نحوه محاسبه مالیات شرکت‌ها

برای تعیین میزان مالیات شرکت ‌ها از یک سری معیارها و ابزارها استفاده می‌شود. این کار بر عهده سازمان امور مالیاتی کشور قرار دارد و آنها با کمک صورتحساب‌های الکترونیکی، اظهارنامه‌های مالیاتی و… مالیات اشخاص حقوقی را مشخص می‌کنند.

شرکت‌ها باید اظهارنامه‌های مالیاتی خود را هر ساله تکمیل کنند و آن را برای اداره امور مالیاتی بفرستند. در فرم اظهارنامه اطلاعات مربوط به صاحبان شرکت، هیئت مدیره، نوع فعالیت و… مشخص می‌شود و اداره مالیات هم با توجه به همین موارد در مورد میزان مالیات تصمیم می‌گیرد.  جالب است بدانید که شرکت‌های خدماتی تا یک میزان درآمد نیازی به پرداخت مالیات ندارند و اگر درآمد آنها از آن میزان بیشتر شود باید مالیات پرداخت کنند. میزان درآمد و مالیات آنها هم بستگی به نوع فعالیت خدماتی است که انجام می‌دهند. در مجموع در قانون مالیاتی کشور آمده که شرکت‌ها باید بر روی درآمد سالانه خود ۲۵ درصد مالیات پرداخت کنند.

مدیریت مالیات‌ها در اودوو
ژیلا بی مثل سرخاب 25 ژوئن 2024
Share this post
ورود to leave a comment

 

`


ارزها currencies
با داشتن قابلیت ثبت تراکنش‌ها در ارزهای مختلف، می‌توانید تراکنش‌های مالی خود را دقیق‌تر و با دقت بالاتری مدیریت کنید.