`


سامانه مودیان Taxpayer system

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است که توسط سازمان امور مالیاتی برای بهبود شفافیت و کارآمدی در فرایندهای مالیاتی طراحی شده است.

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان

ثبت نام در سامانه یا سایت مودیان شامل دو مرحله پیش ثبت نام سامانه مودیان مالیاتی و تکمیل عضویت در سامانه و ثبت نام اصلی است.

پیش ثبت نام در سامانه مودیان

در این مرحله شخص باید بعد از مراجعه به سایت مودیان گزینه «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه» را از منوی داشبورد مالیاتی انتخاب کرده و بعد از تکمیل اطلاعات خواسته شده این مرحله از ثبت نام با صدور کد رهگیری انجام می‌گیرد.
سامانه مودیان چیست؟

راهنمای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، پیش نیاز ثبت نام اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه مودیان، ثبت نام در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی است. بنابراین برای ثبت نام در این سامانه باید ابتدا به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه و گزینه ثبت نام را انتخاب کنند. پس از این مرحله باید نسبت به تکمیل عضویت در سامانه مودیان و فرم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی اقدام کنند.

ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی شامل ثبت نام اشخاص حقیقی و حقوقی در این سامانه می‌شود که در ادامه به تفصیل در مورد هریک از این شرایط توضیح خواهیم داد.
چرا سامانه مودیان ممکن است اضافات و کسورات را نشان ندهد؟

ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه مودیان

مطابق قانون، همه اشخاص حقیقی مشمول ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی باید مرحله پیش ثبت نام را در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی انجام دهند. این مرحله شامل ثبت کد ملی، شماره تلفن همراه و سپس در صفحه ثبت نام ثبت مجدد کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد است. سپس باید یک رمز عبور مناسب انتخاب شده و در محل مورد نظر درج شود. سپس باید کد کپچا یا رمزی که در تصویر امنیتی نمایش داده شده است را وارد کرده و دکمه ثبت نام را کلیک کرد.
تست عدم ارسال و خطا در سامانه مودیان به چه شکلی انجام می‌پذیرد؟

در مرحله بعد و بعد از تایید دکمه ثبت نام یک کد احراز هویت به شماره موبایلی که در سایت ثبت شده است ارسال می‌شود. در ادامه نیز رمز یک بار مصرف به شماره اعلامی ارسال می‌گردد که این رمز باید در محل مشخص شده وارد شود. بعد از طی این مراحل با کلیک روی گزینه «ورود به سامانه» مرحله پیش ثبت نام تکمیل می‌گردد.

یک نکته مهم در این بخش وجود دارد که باید به آن توجه کرد و آن این است که شماره تلفن همراه ثبت شده باید با شماره ملی متعلق به یک شخص باشد. در غیر این صورت سامانه پیغام خطایی را ارسال و اجازه ثبت نام نمی‌دهد.
آماده بودن و تست اتصال به سامانه مودیان چگونه است؟

نحوه ثبت نام اشخاص حقوقی در سامانه مودیان

بعد از ثبت هر شرکت در اداره ثبت شرکت ها، اشخاص حقوقی به صورت خودکار در سامانه مودیان ثبت نام می‌شوند. بعد از ثبت نام خودکار، از طرف سامانه، نام کاربری و کلمه عبور از طریق پیامک برای شماره ثبت شده در سامانه ارسال می‌گردد. در صورتی که قبل از اجرای طرح سامانه مودیان شرکت ثبت شده باشد نیاز است که نماینده اشخاص حقوقی برای ثبت نام در سامانه اینترنتی ثبت نام مودیان در نظام مالیاتی اقدام نماید.

ویدئوهایی درباره سامانه مودیان

برای این کار در مرحله نخست باید نماینده اشخاص حقوقی به سامانه ثبت نام الکترونیکی مودیان مالیاتی مراجعه کرده و در قسمت ثبت نام دکمه «ثبت نام اشخاص حقوقی» را انتخاب کند. این مرحله درست همانند مراحل مربوط به ثبت نام اشخاص حقیقی است. بعد از ورود به صفحه اصلی باید یکی از گزینه‌های حقوقی، تبعه خارجی و تشکل قانونی در بخش نوع مودی مالیاتی انتخاب شود.

در مرحله بعدی شماره تلفن همراه را در بخش مشخص شده وارد کرده و سپس کد رمز ارسال شده به شماره را در قسمت مورد نظر درج کرده و سپس روی دکمه ثبت کد فعالسازی کلیک می‌شود. در ادامه اطلاعات مودی از طریق ثبت احوال استعلام و در صورت تطبیق، مورد تایید قرار می‌گیرد. اطلاعات مربوط به شخص حقوقی نمایش داده شده و سپس باید اطلاعات خواسته شده تکمیل گردد. این اطلاعات شامل شناسه ملی و اطلاعات مرتبط با شرکت است.
سامانه مودیان در اودوو ۱۶ به چه صورتی انجام می‌شود؟

خلاصه مراحل ثبت نام در سامانه مودیان

  1. ابتدا به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و وارد پروفایل خود می‌شوید.
  2. وارد داشبورد مالیاتی خود شده و در سمت چپ صفحه گزینه «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه» را کلیک می‌کنید.
  3. بعد از انتخاب گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه زیر کادر نمایش سوال «آیا از عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه اطمینان دارید؟» روی گزینه تأیید کلیک کنید.
  4. در این مرحله پیام «کارپوشه شما در سامانه مودیان فعال شد و مشخصات کاربری به شماره همراه شما پیامک شد» ظاهر می‌شود.
  5. با ورود به صفحه ورودی سامانه مودیان و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد کارپوشه شده و نسبت به تکمیل عضویت خود در سامانه مودیان اقدام می‌کنید و در نهایت شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت می‌کنید.

شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیست؟

شناسه یکتای حافظه مالیاتی شناسه‌ای است ۶ رقمی و به عنوان بخشی از شماره منحصر بفرد مالیاتی صورتحساب، در تمامی صورتحساب‌های فروش صادره درج می‌شود. این شناسه به صورت منحصر به فرد به هر حافظه مالیاتی اختصاص داده می‌شود.

چگونگی اتصال به سامانه مودیان

اتصال به سامانه مودیان مالیاتی شامل مراحل زیر می‌شود:

  • ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
  • ثبت مشخصات پایانه فروشگاهی و ابزار پرداخت
  • اعلام و مشخص کردن حساب‌های بانکی تجاری
  • صدور و ارسال اطلاعات صورت حساب الکترونیکی سازمان

مراحل تکمیل ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان

برای تکمیل ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان نیاز است که مراحل زیر به ترتیب طی شود:

  • دریافت گواهی امضای دیجیتال از سایت www. gica. ir
  • استخراج کلید عمومی با نصب برنامه openssl
  • ورود به سامانه www. my. tax. gov. ir
  • ورود به کارپوشه
  • ورود به پرونده
  • ورود به بخش عضویت – شناسه‌های یکتای حافظه مالیاتی
  • انتخاب گزینه توسط مودی از منوی نحوه ارسال صورت حساب
  • کلید عمومی استخراج شده را در سایت وارد کنید.
  • تایید کد پستی و آدرس ثبت شده در سامانه
  • تعیین شعب مرتبط با شناسه یکتا-تخصیص ابزار پرداخت به شناسه یکتا -اطلاعات حافظه مالیاتی و پایانه فروشگاهی
  • صدور شناسه یکتای مالیاتی (این شناسه یکی از مولفه‌های اصلی در ساختار کلی شماره منحصر به فرد مالیاتی است که در صورتحساب های فروش مورد استفاده واقع می‌شود)

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

ورود به سامانه مودیان مالیاتی

بعد از ثبت نام در سامانه مودیان، نوبت به ورود به سایت می‌شود که با کلیک روی دکمه ورود این امر صورت می‌گیرد. در زمان ورود به سامانه صفحه‌ای شامل کد ملی/شناسه ملی و کلمه عبور نمایش داده می‌شود. بعد از تکمیل اطلاعات و با ورود تصویر امنیتی (کد کپچا) موجود در فیلد مشخص شده روی گزینه ورود کلیک می‌شود.

بعد از این مرحله پیامکی شامل رمز یک بار مصرف برای شماره درج شده در سامانه ارسال می‌شود، رمز ارسالی باید در محل مشخص شده وارد شده و سپس شخص وارد صفحه کاربری مربوط به خود می‌شود.شماره همراه اعلام شده (سیم‌کارت) باید حتماً به نام متقاضی باشد و صحت اطلاعات درج شده (کد ملی) در ثبت احوال به تأیید رسیده باشد.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

در مرحله بعد باید با ورود به کارپوشه و انتخاب پرونده مالیاتی، در قسمت عضویت کارپوشه امکان تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی برای کاربر ایجاد می‌شود.

ورود به سامانه و مشاهده کارپوشه

بعد از تکمیل مراحل ثبت نام و تعیین نام کاربری (که همان شماره ملی یا شناسه است) و دریافت رمز عبور، نوبت آن رسیده است که در همان آدرس my.tax.gov.ir وارد سامانه شوید.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

ورود به کارپوشه

بعد از ورود به سامانه لازم است «عضویت در سامانه مؤدیان و ایجاد کارپوشه» را کلیک کنید. گاهی اوقات این عمل به صورت خودکار انجام شده و دکمه به حالت «ورود به کارپوشه» تغییر وضعیت می‌دهد.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

همچنین می‌توانیم به صورت مستقیم از طریق آدرس tp.tax.gov.ir و وارد کردن همان اطلاعات کاربری فوق، مستقیماً وارد سامانه مؤدیان شویم.

قبل از اقدام به ورود و استفاده از سامانه مؤدیان مالیاتی، لازم است ابتدا پرونده الکترونیکی مالیاتی خود را ایجاد نماییم که اگر تاکنون مالیات پرداخت می‌کردیم این کار محتملاً انجام شده است.

دریافت گواهی امضای الکترونیکی/کلید عمومی

مرحله بعد در فرآیند ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی دریافت گواهی امضای الکترونیکی یا کلید عمومی است. برای دریافت این کلید یا گواهی امضاء باید از طریق یکی از مراکز صدور گواهی الکترونیکی میانی اقدام نمایید (مانند gica.ir) و طبق راهنمای ارائه شده مراحل دریافت گواهی امضاء/کلید عمومی را طی نمایید.

دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

هرگونه سخت‌افزار، نرم‌افزار و سیستمی که بخواهد با سامانه مؤدیان مالیاتی ارتباط برقرار کند، باید شناسه یکتای حافظه مالیاتی داشته باشد. این شناسه دروازه ارتباط بین شما و سامانه است.

برای شروع، در کارپوشه خود از مسیر عضویت شناسه‌های یکتا حافظه مالیاتی دکمه دریافت/فعال‌سازی شناسه یکتای حافظه مالیاتی را کلیک نمایید و نحوه ارسال صورت‌حساب را در حالت توسط مودی قرار دهید.

در ادامه کلید عمومی یا گواهی امضای تهیه شده را آپلود کرده و مراحل دریافت شناسه را طبق دستورالعمل داخل سامانه ادامه دهید تا در نهایت شناسه یکتا برای شما نمایش داده شود.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

پیکربندی سامانه مؤدیان در نرم افزار اودو

بعد از دریافت شناسه و انجام پیکربندی‌های لازم در سامانه مؤدیان، لازم است در سمت سازمان‌یار پیکربندی‌هایی جهت اتصال انجام داد. در مرحله اول لازم است ابتدا ماژول سامانه مودیان با نام فنی ir_moadian_api و یکپارچه‌سازی مالیات فروش با نام فنی ir_moadian_api_sale در پایگاه‌داده شما نصب شده باشند.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

  1. بعد از نصب وارد مسیر تنظیمات می‌شویم بعد گزینه تنظیمات عمومی را می‌زنیم سپس وارد شرکت‌ها می‌شویم و وارد تب مدیریت شرکت‌ها شده و شرکت مورد نظر را کلیک می‌کنیم. 
  2. در فرم باز شده وارد تب تنظیمات سامانه مؤدیان می‌شویم.
  3. پس از وارد کردن اطلاعات دریافتی، دکمه تست توکن را کلیک کرده و از برقراری اتصال صحیح اطمینان حاصل می‌کنیم.
  4.   تنظیمات زیر را انجام می‌دهیم:
  • محیط: در این فیلد یکی از گزینه‌های تستی (اگر در حال تست هستید) یا عملیاتی (اگر در حال فعال‌سازی هستید) را انتخاب نمایید.
  • آدرس سامانه مؤدیان: با توجه به محیط انتخابی آدرس سامانه به صورت خودکار به‌روز می‌شود.
  • شناسه حافظه: همان شناسه‌ای است که در مراحل قبل، از سامانه مؤدیان دریافت شد.
  • کلید خصوصی: کلید خصوصی دریافتی در این فیلد آپلود می‌شود.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

پیکربندی طرف‌های همکار

برای کارکرد موفق با سامانه مؤدیان مالیاتی و ارسال اطلاعات درست برای نوع صورت‌حساب، لازم است نوع شخص،کد اقتصادی،شناسه ملی شرکت (یا کد ملی برای اشخاص حقیقی) طرف‌های همکار و همچنین خود شرکت تعریف شده باشند. جهت تعریف این فیلدها لازم است ابتدا وارد برنامه مخاطبان شوید و فیلدهای مربوطه تمام طرف‌های همکار حقیقی و حقوقی که با آن‌ها رابطه تجاری دارید را تعریف کنید.

  1. شناسه ملی مربوط به مخاطب انتخاب شده را وارد می‌کنیم.
  2. وارد تب سامانه مودیان می‌شویم. 
  3. کد اقتصادی و نوع شخص مربوط به مخاطب انتخاب شده را وارد می‌کنیم.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

پیکربندی محصولات و واحدهای اندازه‌گیری

همانطور که می‌دانید یکی دیگر از اطلاعات لازم جهت ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به سامانه مؤدیان شناسه کالا در سامانه مودیان است. برای همین لازم است برای تمام محصولاتی که در پایگاه داده تعریف شده است همچنین شناسه کالا نیز تعریف شود. برای این کار وارد مسیر فروش می‌شویم سپس محصولات را انتخاب می‌کنیم وارد محصولات می‌شویم و یکی از محصولات را باز می‌کنیم.

  1. در تب اطلاعات عمومی شناسه سامانه مودیان کالا را در فیلد مربوطه وارد می‌کنیم.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

شناسه کالاها و خدمات عمومی موجود در بازار از طرف سامانه مودیان ارائه شده و شناسه کالاها و خدمات اختصاصی باید از طرف شرکت در سامانه ثبت و تعریف گردد.

در این سامانه برای هر محصول باید واحد اندازه‌گیری تعریف‌شده‌ای نیز وجود داشته باشد که این واحدها نیز در داخل اودو قابل تعریف هستند. تنها کافیست شناسه واحد اندازه‌گیری را از مسیر فروش به قسمت پیکربندی برویم و واحدهای اندازه‌گیری با کد معادل هر یک از واحدهای مورد استفاده محصولات تعریف نماییم.

  1. کد مربوط به واحد اندازه گیری که در سامانه مودیان تعریف شده است را وارد می‌کنیم.

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سفارش فروش و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی

  1. بعد از انجام پیکربندی‌های فوق، امکان برقراری ارتباط با سامانه برقرار خواهد شد. مانند روش‌های معمول قبل، سفارش فروش جدیدی ایجاد کرده یا یکی از سفارش‌های موجود را انتخاب و تأیید نمایید. بعد از تأیید دکمه ایجاد فاکتور را کلیک کنید، نحوه پرداخت را مشخص کرده و ایجاد و مشاهده فاکتور را کلیک کنید و فاکتور را تأیید نمایید. با توجه به اینکه هر صورت‌حساب به صورت منحصر به فرد ارسال و ثبت شده و هر کدام باید حاوی اطلاعات مشخصی باشد در تب سامانه مودیان باید فیلدهای زیر تعریف شوند. تمام فیلدها و مقادیر بر اساس دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیکی سامانه به هنگام نصب ماژول پیکربندی و قابل انتخاب هستند. نحوه پیکربندی باید مطابق با نوع فعالیت شرکت و طبق راهنمای سامانه تعریف شود.
  2. پس از ایجاد فاکتور از پایین صفحه بر روی تب سامانه مودیان کلیک می‌کنیم.
  3. فیلد های مربوط به صورتحساب الکترونیکی را وارد می‌کنیم از جمله نوع صورتحساب الکترونیکی/ الگوی صورت‌حساب الکترونیکی/موضوع صورت‌حساب الکترونیکی/سریال صورت‌حساب/شناسه منحصر به فرد مالیاتی صورت‌حساب مرجع
  4. پس از انجام تنظیمات دکمه ارسال به سامانه مودیان را کلیک کنید. پس از ارسال و دریافت کد رهگیری از سیستم، دکمه جدیدی با عنوان استعلام وضعیت از سامانه مودیان نمایان می‌شود که نتیجه نهایی بررسی و ثبت شدن صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه را مشخص می‌کند. 

سامانه مودیان یک سیستم نوین مالیاتی است

سامانه مودیان Taxpayer system
ژیلا بی مثل سرخاب 22 ژوئن 2024
Share this post
ورود to leave a comment

 

`


حسابداری تحلیلی Analytical accounting
حسابداری تحلیلی در اودوو ابزاری قدرتمند برای بهبود کنترل مالی و استراتژی‌های مدیریتی است، که با تسهیل پیگیری و تحلیل جزئیات مالی به بهبود عملکرد کلی سازمان کمک می‌کند.