`


ماژول مدیریت ارتباط با مشتریان ( CRM )

CRM مخفف عبارت «Customer Relationship Management» و به‌معنای مدیریت ارتباط با مشتری است. 

 مدیریت ارتباط با مشتری به فرایندی گفته می‌شود که در آن، کسب‌وکار با جمع‌آوری اطلاعات لازم تعامل با مشتریان خود را تجزیه‌وتحلیل و مدیریت می‌کند.

ماژول CRM در اودوو برای مدیریت فرصتهای فروش جدید و ایجاد این فرصتها و مدیریت این فرصتها میباشد که باعث میشود تمام فعالیتهای که از طرف کارمندان شرکت برای جذب یک مشتری جدید انجام می شود مستند شود و آمارهای زیادی از این فرصتها بدست آورد که به مدیران برای سیاست گذاری در زمینه فروش کمک میکند.

فرصت در CRM به شخص یا شرکتی گفته میشود که میتواند مشتری محصولات ما باشد و یک فرصت  فروش برای شرکت محسوب میشود . و وظیفه بازاریابان پیدا کردن این فرصتها میباشد . 

با نرم افزار crm اودوو میتوان تمام فرصتهای فروشی که بازاریابان هر روزه پیدا میکنن در نمای کنبن یا کارتی ایجاد کرد و مشخصات آن فرصت شامل ایمیل شخص یا شرکت مربوطه و یا شماره تماس فرصت و همچنین میزان فروش پیشبینی شده برای آن فرصت را در آن وارد کرد . مانند زیر : 

این فرصتها بعد از ایجاد در ستون جدید قرار میگیرد و این ستون ها در واقع مراحل فرآیند تبدیل یک فرصت بالقوه فروش به یک قرار داد فروش میباشد که با توجه به این ستون ها کارمند مربوطه میتواند این فرصتها را مدیریت کند . 

این ستونها میتواند سفارشی باید و برای شرکتهای مختلف و محصولات مختلف متفاوت باشد . ویا بر اساس سیاست مدیر شرکت این ستونها زیاد تر یاکمتر باشد . 

بعد از اینکه کارمند مربوطه فرصت را ایجاد کرد . سپس با توجه به ستونهای تعریف شده برای فرصتها شروع به انجام کارهایی که برای این ستونها تعریف شده میکند و با شرکت مربوطه تماس میگیرد و قرار ملاقات برای پرزنت کردن محصول شرکت میگذارد و سپس فرصت را در ستون مربوطه میگذارد . این فرآیند برای این فرصت اینجا متوقف میشود تا کارمند شرکت این قرار ملاقات را رفته نتیجه آن مشخص شود برای بعضی فرصتها میتواند قرار ملاقات نباشد با تماس تلفنی مشخص شود که فرصت مربوطه میتواند تبدیل به فروش شود یا نه ..! به هر حال در ستونهای بعد اگر پیشنهاد فروش مثبت بوده و برد ایجاد شده باشد که فرصت را در این ستون قرار میدهد و تا بقیه موارد آن مثلا ایجاد فاکتور برای آن فرصت انجام شود . 

و اگر پیشنهاد مربوطه به آن فرصت مورد قبول قرار نگیرد باید آن را در ستون رد قرار داد و علت آن را پیدا کرده و در آن فرصت بنویسیم تا بعد مورد پیگیری قرار گیرد و اگر دلیل رد فروش از طرف شرکت باشد مورد بررسی قرار گیرد و آن علت بر طرف شود .  

به این ترتیب بازاریاب تمام فرصت ها را میتواند به این صورت لیست کند و با هر مرحله که با مشتریان ارتباط بر قرار میکند فرصت را به ستون مربوطه انتقال دهد و مرحله به مرحله جلو برود تا یک فرصت را تبدیل به یک فروش کندو یک قرارداد فروش جدید ببندد . 

به این ترتیب در تمام طول این فرآیند مدیریت میتواند این مراحل را ببیند و بررسی کند و فرآیند را زیر نظر بگیرد تا اگر با کوتاهی کارمند مورد نظر مواجه میشود برخورد کرده و جلوی هر گونه کوتاهی یا اشتباهی را گرفته و فرآیند فروش را مدیریت کند . 

علاوه بر این گزارشهای بسیار زیاد را میتوان از این فرصتها ایجاد کرد که  در پیدا کردن ایرادات کم بود فروش به ما کمک بسیار زیادی میتوانند بکنن مثلا گزارشاتی در مورد تعداد فرصتهای که هر کارمند هر ما ایجاد میکند و یا تعداد گزارشاتی که هر کارمند به برد رسانده و باعث ایجاد فروش جدید شده و یا گزارشاتی در مورد اینکه هر بازاریاب در ماه یا هفته یا روز چه مبلغی فروش داشته که موضوع بسیار مهمی برای مدیریت میباشد .

و حتی این گزارشات را به صورت نمودار نیز میتواند نشان دهد . که مدیریت با یک نگاه میتواند ببیند فروش در بازه های مختلف چقد کم یا زیاد شده است . 


ماژول مدیریت ارتباط با مشتریان ( CRM )
علی عبداللهی 19 فوریهٔ 2024
Share this post

 

`


چگونه به Odoo 18 ارتقاء دهیم؟ راهنمای جامع